Yemək yeyərkən bunları etməyin!

 

Həkimlər qəbul edilən qidaların orqanizm üçün faydalı olmasını təmin etmək üçün bəzi tövsiyələrlə çıxış edirlər.

Sağlamolun.az xəbər verir ki, yemək zamanı qəbul edilən çay və qəhvə kimi kafeinli içkilər qidaların faydalılıq dərəcəsini aşağı salır. Bunu ABŞ-da aparılan araşdırmanın nəticələri tam sübuta yetirib. Belə ki, yemək zamanı kafeinli içkilər qəbul edildikdə orqanizmdə dəmirin sorulması prosesi zəifləyir. Başqa sözlə, yemək arası içilən qəhvə yeməyin faydalılıq əmsalını 39%, çay isə 64% azaldır.

Çay və qəhvəni yeməklərdən bir saat əvvəl, ya da bir saat sonra içmək tövsiyə olunur.

 

Sayt haqqında

"Kütləvi informasiya vasitələri haqqında Azərbaycan Respublikasının Qanunu"na əsasən KİV qanunla qadağan olunmuş mənbələr istisna olmaqla, istənilən vəsaitlər hesabına maliyyələşdirilə bilər (Maddə 6-1), KİV üzərində dövlət senzurasına, habelə bu məqsədlə xüsusi dövlət orqanlarının və ya vəzifələrin yaradılmasına və maliyyələşdirilməsinə yol verilmir (Maddə 7), KİV cəmiyyətdəki iqtisadi, siyasi, ictimai və sosial durum haqqında, dövlət orqanlarının, bələdiyyələrin, idarə, müəssisə və təşkilatların, ictimai birliklərin, siyasi partiyaların, vəzifəli şəxslərin fəaliyyəti barədə operativ və doğru-dürüst məlumatlar almaq hüququna malikdirlər (Maddə 8)

ULU YOL xəbər agentliyi 2015
Təsisçi və Baş redaktor:   Saday Fərəcov
Tel:                    +994 70 215 78 15
E mail:                    uluyol.info@mail.ru
Hazırladı: Vüsal Əli

Fatal error: [] operator not supported for strings in /home/uluyol/public_html/index.php on line 300