Çaya nəyi qarışdırmaq olmaz?

Alman alimləri təsdiq ediblər ki, ürək-damar sistemində çayın müsbət təsiri ona süd qatıldıqda azalır. Alimlər bu nəticəyə siçovul dərisi üzərində laborator eksperimenti zamanı və 16 nəfərin iştirakı ilə aparılmış tədqiqat nəticəsində gəliblər.

Alimlər professor kardioloq Vereni Stanqanın rəhbərliyi iə aparılmış tədqiqatdan sonra bu nəticəyə gəliblər ki, qara çayın qəbul edilməsi qan dövranının yaxşı işləməsinə kömək etməklə yanaşı insanı hipertoniyadan da qoruyur. Tədqiqatçılar bu effekti çayın tərkibində olan "katexin" adlanan maddənin olması ilə əlaqələndirirlər. Aydın olub ki, bu komponentlər azot oksidi yaradır ki, bu da öz növbəsində qan damarlarının genişlənməsinə səbəb olur. Stanqanın sözlərinə görə, çaya süd əlavə etdikdə süddə olan zülal-kazein çayda "katexin"in konsentrasiyasını azaldır və damarlarda blokada yaradaraq, onun effektliyini azaldır.

 

Sayt haqqında

"Kütləvi informasiya vasitələri haqqında Azərbaycan Respublikasının Qanunu"na əsasən KİV qanunla qadağan olunmuş mənbələr istisna olmaqla, istənilən vəsaitlər hesabına maliyyələşdirilə bilər (Maddə 6-1), KİV üzərində dövlət senzurasına, habelə bu məqsədlə xüsusi dövlət orqanlarının və ya vəzifələrin yaradılmasına və maliyyələşdirilməsinə yol verilmir (Maddə 7), KİV cəmiyyətdəki iqtisadi, siyasi, ictimai və sosial durum haqqında, dövlət orqanlarının, bələdiyyələrin, idarə, müəssisə və təşkilatların, ictimai birliklərin, siyasi partiyaların, vəzifəli şəxslərin fəaliyyəti barədə operativ və doğru-dürüst məlumatlar almaq hüququna malikdirlər (Maddə 8)

ULU YOL xəbər agentliyi 2015
Təsisçi və Baş redaktor:   Saday Fərəcov
Tel:                    +994 70 215 78 15
E mail:                    uluyol.info@mail.ru
Hazırladı: Vüsal Əli

Fatal error: [] operator not supported for strings in /home/uluyol/public_html/index.php on line 300